De treinroute van de West Highland Line

De West Highland Line begint officieel in Glasgow. Het spoor splitst zich bij het station Crianlarich. De rit van Glasgow tot Crianlarich duurt ongeveer 2 uur. Als je hier blijft zitten, rijd je door tot Mallaig. Je kunt er ook voor kiezen om hier over te stappen naar een trein naar Oban. Van Crianlarich tot het toeristische vissersdorpje aan de Schotse westkust Oban duurt de rit bijna 1,5 uur.

Blijf je zitten in Crianlarich, dan duurt het zo’n 3 uur voordat je in het havenstadje aan de Schotse noordkust Mallaig bent. Tussen Fort William en Mallaig rijd je over het prachtige Glennfinnan viaduct. Verder kom je ook langs Loch Eil. Tijdens de rit zul je een prachtig uitzicht hebben op dit meer. Loch Eil is een inham aan de westkust van Schotland. Deze inham gaat over in een andere inham, genaamd Loch Linnhe, in de buurt van het dorpje Fort William. Wil je deze inham bezoeken, stap dan uit bij het station ‘Loch Eil Outward Bound’.

De gehele West Highland Lane van Glasgow tot Mallaig duurt in totaal zo’n 5 uur en je zult je ogen uitkijken. Geniet van het adembenemende uitzicht van Schotland met prachtige bergen, meren en viaducten. Een treinreis om nooit meer te vergeten.
 
ReizenReizen